7-8 napos vitorlázás az Adrián

A bázis kikötő Pag szigetén Simuni kikötője. Természetesen az időjárás, és a szélviszonyok befolyásolhatják az úticélokat,a vitorlázással töltött időt, de ezeknek megfelelően folyamatosan tervezzük a célállomásokat. Tehát mindenképp a túra meglesz tartva!

1. nap

Pag (Simuni)bázis kikötő –Ilovik szigete. Reggel 10 órakor indulás a kikötőből. Érkezés délután Ilovik szigetére. Itt strandolás, könnyűbúvárkodás, sziget felfedezés.

2. nap

Ilovik – Dugi Otok (Sakarun öböl). Reggel 9-10 körüli indulással. Kb 6-7 óra az út. Sziget bejárása. A kikötői díjban tavaly benne volt a kornati szigetek Nemzeti park belépője. Itt délután fürdés, (Beach Sakarun). A Sakarun öböl az Adria nyílt tengerének egyik legszebb öble!

3.nap

Dugi Otok- Piskera sziget. Kb 6-7 órás út ez is. A Piskera a Kornati szigetcsoport tagja. Római kori házak romjai láthatóak.Erőd romjai vannak. Itt egy ACI Marinába kötünk ki. Itt lehetőség van bevásárolni, rendesen lezuhanyozni, tisztálkodni Az étteremben pedig egy finom mediterrán vacsorát elfogyasztani.

4.nap

Piskera- Zut szigete. Itt a kornati szigetek között hajózunk, lassan megcsodálva a tájat. Ha valahol horgonyozni lehet, vagy öbölben kikötni akár 1 teljes napot el lehet itt tölteni. Az éjszakát itt is ACI Marinában töltjük. A szelek miatt ez a legbiztonságosabb.

5.nap

Zut- Biograd. Végig hajózva a Kornatik között elérjük Biograd városát. Ez igen nagy település, itt egy teljes napot töltünk. Mindenki megtalálja a kedvére való programot.

6.nap

Biograd- Zadar- Ugljan. Ez egy hosszú teljes nap lesz. Hosszú vitorlás szakaszokkal. Napközbeni megálló Zadar városában. Utána indulás Ugljanba. De amennyiben Zadarban maradás mellett dönt a társaság, kihagyva Ugljant azt is lehet.

7.nap

Zadar-vagy Ugljan- Pag (Simuni) Megérkezés a délelőtti órákban a báziskikötőbe. Hajó átadás- átvétel, összepakolás, hazautazás.

...

Kérésére egyedi, személyre szabott utakat is tervezünk.
Kérjen ajánlatot!